Po celé léto OUTLET zboží za fantastické ceny!

Vltava run aneb 360 km ze Šumavy až do Prahy

Vltava run je legendární štafetový závod pro tebe a tvůj tým dlouhý 360 km, který vede podél Vltavy téměř od jejího pramene na Šumavě až na předměstí Prahy. V letošním roce 2020 se odběhl již osmý ročník tohoto závodu, ve kterém padl dokonce traťový rekord s časem 22:43:49. Nám bylo ctí se zúčastnit jednoho z těchto ročníků, ze kterého jsme si odnesli obrovské množství zkušeností.

Jaké je složení týmu a co vás čeká

Můžete startovat ve třech různých kategoriích, tzn. že na konci jsou vyhlášeni celkem tři vítězové.

  • mix 10 - 12 běžců bez rozdílu pohlaví
  • mix 6 - 9 běžců bez rozdílu pohlaví
  • Nejrychlejší ženský tým

Každý tým čeká cca 36 různě náročných a dlouhých úseků. Tyto úseky dopředu znáte a můžete svůj tým na tyto úseky připravit. Každý člen týmu nejčastěji běží 3 úseky o průměrné délce 10 kilometrů (2 denní a jeden noční).

Jak si vše zorganizovat, aby vše klaplo

Dopředu si zajistěte tým a popřípadě i náhradníky, kdyby vám někdo před závodem odřekl účast. Ideální počet je 10 lidí v týmu. Dopředu upozorňujeme, že to nemusí být nic jednoduchého pro tento závod nadchnout deset lidí.

Před závodem si domluvte ubytování noc před závodem někde v blízkosti startu. Určitě se vám totiž nebude chtít startovat hned z auta, poté co jste absolvovali 300 km dlouhý přejezd třeba z Ostravy.

Domluvte si před závodem dvě auta. Ideální jsou nějaký minivany, aby se do něj vešlo alespoň 5 členů týmu a měli jste stále dostatek prostoru uvnitř. Filozofie je totiž následující. Nejdřív odběhne prvních pět běžců v autě A a následně pět běžců z auta B (členové auta A během té doby odpočívají a přesouvají se o 5 běžeckých úseků dál, aby čekali na doběh poslední běžce z auta B a mohli je následně na dalších 5 úseků vystřídat). Auta A a B musejí být po celou dobu závodu v neustálém kontaktu kvůli střídání. Dopředu sice znáte časy, ve kterých by daní běžci měli absolvovat začátek a finiš dané etapy, ale čím jste blíže k Praze, bude se Vám stávat, že v rámci hecování se váš dopředu nahlášený čas bude čím dál více zmenšovat a do konečného cíle doběhnete i o nějakou hodinu a více dřív, než podle papírových předpokladů.

Ubytování je důležité i v průběhu závodu, protože mezi střídáním aut máte cca 4 hodiny k dispozici ke spánku, který si můžete zorganizovat buď vlastní cestou u kamaráda anebo je vám k dispozici organizovaný nocleh od organizátorů v některé například tělocvičně.

Jak si závod užít

Na konci závodu vás čekají věcné ceny, velká párty a medaile pro každého účastníka s nezaměnitelným meandrem řeky Vltavy od vyhlídky Máj. Během závodu se budete neustále potkávat se spousty běžci. Ti vás budou neustále hnát za lepšími výkony. Užít si Vltava run však znamená, užít si zejména celou trasu závodu. Budete probíhat překrásnou přírodou a nádhernými českými městy jako Český Krumlov. Čekají vás zpevněné i nezpevněné cesty, louky, kostky, skály, lesy, pastviny i rovinaté asfaltky. Pokud budete na závod dobře připraveni, pak vás nic nepřekvapí a závod si užijete na každém kilometru.

Tak se na vás těšíme při ročníku 2021

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz